Post image

5 způsobů, jak pomocí QR kódů přilákat návštěvníky na váš blog nebo web

Víte, že z 1,9 miliardy webových stránek má více než 600 milionů z nich blog?

Mnoho z těchto blogů využívá klíčová slova, používá nejlepší obrázky, buduje zpětné odkazy atd., ale i přesto se jim nedaří přilákat požadované množství návštěvníků.

Pokud hledáte něco unikátního, jak zvýšit návštěvnost vašeho blogu, jste na správném místě.

V tomto článku se budeme věnovat tomu, jak můžete pomocí QR kódů generovat více návštěvníků na svém blogu.

Než ale začneme, pojďme si rychle připomenout, co to QR kódy jsou.

QR kód je typ dvourozměrného čárového kódu, který byl původně vytvořen pro automobilový průmysl v Japonsku. Dnes jsou QR kódy všude kolem nás a slouží nejen pro rychlé a efektivní sdílení informací, ale i pro marketing a reklamu.

  1. Přiřaďte QR kód ke každému příspěvku na blogu a kategorii 77 % internetových uživatelů pravidelně čte blogy. Pokud se jim nějaký líbí, neváhají ho sdílet ve svém okolí.

Když tak učiní, motivuje to další podobně smýšlející lidi, aby na odkaz klikli a přečetli si blogový příspěvek. Tímto způsobem můžete zvýšit návštěvnost svého blogu. Ale kopírování URL a vkládání je pro většinu uživatelů obtížné.

Měli byste jim proto poskytnout snadné možnosti sdílení. Jednou z nich je přiřazení QR kódu s URL ke každému blogovému příspěvku a kategorii.

Když uživatelé chtějí sdílet blogový příspěvek, mohou tento QR kód použít a sdílet ho. Lidé mohou jednoduše naskenovat QR kód, aby si přečetli váš příspěvek.

Neskutečně snadné a moderní!

QR kódy mohou být také použity pro přímý přístup k speciálním akcím nebo obsahu, který je dostupný pouze pro čtenáře, kteří kód naskenují. To může zahrnovat exkluzivní e-knihy, videa nebo speciální nabídky, které jsou dostupné pouze prostřednictvím QR kódu na vašem blogu.

Integrace QR kódů do vašeho blogového obsahu tak může být nejen způsobem, jak zvýšit jeho návštěvnost, ale také způsobem, jak poskytnout hodnotu a zaujmout vaše čtenáře. Tento přístup umožňuje snadné a interaktivní zapojení uživatelů, což vede k lepšímu uživatelskému zážitku a potenciálně vyšší angažovanosti na vašem blogu či webu.